Dubioza u Rijeci i Splitu

Dubioza KolektivDubioza Kolektiv, znaju i ptice u kavezu, jedna je od najboljih bosanskohercegovački muzičkih grupa i svakako jedan od najboljih i najustrajnijih ambasadora Bosne i Hercegovine kako van zemlje tako, silom prilika i u samoj Bosni i Hercegovini.

Već godinama Dubioza muzikom i konkretnim porukama svojih pjesama pokušava utjerati zdrav razum u glave kako pomahnitalih političara tako i potpuno ravnodušnih stanovnika ove prelijepe države. Više voljeni nego osporavani (a osporavaju ih uglavnom glupi i nadobudni), svojim strijelama kako na stranim jezicima tako i na ovom našem te svojstvenim, prepoznatljivim zvukom ne ostavljaju nikog ravnodušnim.

Za 5. decembar 2009. godine, svoju energiju su odlučili ponuditi i riječkoj Stereo dvorani (Strossmayerova 1, Rijeka, Hrvatska), dok će 12. decembra “blamati” u splitskom Quasimodu (Gundulićeva 26, Split, Hvatska).

Dubioza kolektiv je nastala 2003. godine od članova dotadašnjih grupa Gluho doba against Def Age iz Zenice i Ornamenti iz Sarajeva. Do sada su izdali tri (i po) albuma: Dubioza kolektiv, Dubnamite, Open Wide i Firma Ilegal.

Kliknite Play

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *