Dva skupa u Dobrovoljačkoj

Dobrovoljačka ulica, SarajevoPripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo preduzeće sve mjere u okviru Zakona o javnom okupljanju kako bi sutrašnje obilježavanje 18. godišnjice u Dobrovoljačkoj ulici prošlo na najbolji način izjavio je portparol Irfan Nefić, Kantonalnog MUP-a.

“Sutrašnji skup je odobren, jer ga ne odobrava MUP-a Kantona Sarajevo već Zakon o javnom okupljanju”, naglasio je Nefić.

Predsjednik Pododbora za obilježavanje značajnog historijskog događaja “Stradanje pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine” Branka Šljivar izjavila je Srni da se privode kraju posljednje tehničke pripreme kako bi sutrašnje obilježavanje 18. godišnjice stradanja pripadnika JNA proteklo prema planu.

Obilježavanju će, između ostalih, prisustvovati ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Rade Ristović, koji je i predsjednik Odbora Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova.

Programom obilježavanja predviđena je mirna šetnja sa upaljenim svijećama i cvijećem u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

Komemoracija će početi u 10 sati mirnom šetnjom sa svijećama i cvijećem u Dobrovoljačkoj, a potom će u crkvi u Miljevićima u Istočnom Sarajevu biti služen parastos, a bit će položeno cvijeće na centralnom Spomen krstu na Vojničkom groblju.

Još jedno okupljanje je planirano za sutra, ovaj put u organizaciji Udruženja Bosnae – Zelene beretke koji će se okupiti u 9 sati i odati počast poginulim civilima i braniteljima u ulici Hamdije Kreševljakovića (ex Dobrovoljačka), kod Srednje mješovite škole, te od 10 sati mirnom šetnjom otići do mjesta ubojstva prvih civilnih žrtava rata, mosta Suade Dilberović i Olge Sučić. Organizator moli sve koji dođu da dostojanstveno obilježe ovaj događaj.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *