East West Centar: Ružno plače

Ružno pače, East West centarU nedjelju, 25. aprila, East West Centar će u kinu Meeting point, izvesti predstavu za djecu “Ružno pače”, zasnovanu na bajci Hans Cristian Andersena.

Obrada Andersenove bajke “Ružno pače” na savremen, plemenit i uzbudljiv način priča o potrebi prihvatanja sebe i drugog. Predstava je to koja govorio o osjećanju drugačijeg, posebno u dječijem svijetu.

Predstava je svojevrsna preporuka djeci kako mogu postići mnogo upravo zato što su drugačija. Iako je u današnjem svijetu sveprisutan model savremenog – težnja za ljepotom, što je osnova bajke, u radu na predstavi se obratila posebna pažnja na nefizički ideal ljepote, odnosno karakterne osobine. A “Ružno bače” je od početka do kraja dobro, plemenito.

U predstavi, koju je režirala Elma Islamović, glume Maja Zečo, Emir Fejzić, Sanela Krsmanović, Amila Terzimehić i Adi Hrustemović.

Predstava je realizirana u saradnji s Obala Art Centrom, a radi se o prvom u nizu projekata koje East West Centar namjerava prirediti za djecu i omladinu.

Vrijeme: 25. april 2010
Termini: 12:00h / 13:30h
Mjesto: Obala Meeting Point
Rezervacije ulaznica: 062 760 257

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *