Edin Karamazov na SVEM-u

Svjetski poznat svirač lutnje i gitare Edin Karamazov održaće koncert u Sarajevu, u petak, 11. maja 2012. godine.

Edin Karamazov
Edin Karamazov
Karamazov će, u okviru 18. sarajevskih večeri muzike SVEM, na sceni Doma Oružanih snaga BiH, nastupiti s Kvartetom Krakovske filharmonije, izvodeći djela Luigia Boccherinija, Nikite Koshkina, Phillipa Houghtona i Lea Brouwera.

“Riječ je o sjajnim gudačima Krakovske filharmonije koji sviraju s velikim zadovoljstvom. ovo je naša treća saradnja. Volim svirati s gudačima, nastupao sam svugdje, a kvarteti iz Havane i Krakova su mi najbolje saradnje. Sarajevskoj publici ću se predstaviti koncertom u dva dijela po 40 minuta, izvodeći originalna djela za gitaru i gudački kvartet.”, istakao je Karamazov.

Edin Karamazov uživo

Edin Karamazov će danas održati višesatnu radionicu sa studentima gitare na Muzičkoj akademiji Sarajevo, dok će članovi Krakovskog kvarteta raditi s gudačima: “Rad sa studentima je za mene veliki izazov, jer inače nemam vremena za to, osim povremeno na festivalima i ljetnim školama. Posebno je važno što će u radionici učestvovati studenti iz cijele BiH. Dobro je učiti od mladih ljudi, jer učenje je izmjenjivanje znanja i to je idealno – oni imaju ono što ja nemam, a ja ono što nemaju oni”, kaže Karamazov.

Saznajte više o Sarajevskim večerima muzike 2012 »

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *