EFSA Career Days 2009: Studenti predali 920 CV formulara

EFSA Career Days 2009 (1)Završena je treća berza rada EFSA Career Days 2009 koju je organizovao Centar za razvoj karijere studenata Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

Cilj ove manifestacije je bio omogućavanje lakšeg pronalaska zaposlenja studentima, sa motom „Pronađi svoj put”.

Na EFSA Career Days-u 2009 učestvovalo je 35 kompanija, koje su se danas, 23. aprila 2009. godine predstavile studentima Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, te drugim zainteresiranim u periodu od 10:00 – 17:00.

Uz dobru atmosferu, zvuke muzike i osvježenje, studenti su predali 920 CV formulara prisutnim kompanijama. Centar za razvoj karijere studenata će pratiti dalje povezivanje između kompanija i studenata, koje će i ove godine imati konkretne rezultate u vidu zaposlenja.

Uz berzu rada, EFSA Career Days 2009 su imali i poseban program ispunjen zanimljivim prezentacijama.

22. aprila 2009. godine, studenti su imali priliku slušati predavanje prof. Svetlane Cenić na temu „Svjetska kriza i domaća tranzicija”. U okviru ove prezentacije dala je zanimljiv i iscrpan pregled stanja u svijetu i u BiH, te objasnila uzroke i posljedice svjetske ekonomske krize, sa fokusom na BiH.

23. aprila 2009. godine, uporedo sa berzom rada, studenti su imali priliku čuti više o Međunarodnoj ljetnoj školi Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, sa kojom Ekonomski fakultet u Sarajevu ima i poseban sporazum o saradnji. Nakon toga, studentsko udruženje AIESEC je predstavilo svoje studentske prakse.

UniCredit banka je zainteresiranim predstavila svoj program stipendiranja postdiplomskog studija u Italiji. Nakon toga, studentima se predstavila i kompanija Bosnalijek.

Gosti sa ”Vienna University of Economics and Business” su predstavili svoj program međunarodne razmjene pod nazivom ”JOSZEF”, a kompanija P&G je imala prezentaciju programa Raising Stars pod nazivom ”Market Yourself”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *