Ekipa 60 minuta predložena za Šestoaprilsku nagradu

60 minutaZbog konstantnog rada na otvaranju tema koje su od vitalnog značaja za borbu protiv korupcije i kriminala u našoj zemlji, zbog borbe protiv fašizma i demonstriranja građanske hrabrosti, nevladine organizacije iz BiH predlažu da se ovogodišnja Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva dodijeli ekipi magazina “60 minuta” Federalne televizije.

“Mediji su, kao i nevladine organizacije dio civilnog društva, te smatramo da ih je važno podržati. Napadom na novinare i novinarke svima nama se uskraćuje pravo na javni govor, slobodu riječi i sigurne radne uvjete”, stoji u saopštenju koje potpisuju ACIPS, CPCD, CCI, Zašto ne?, Transparency International, Demokratski omladinski pokret, UG Akcija građana, Pokret DOSTA, OP Revolt, Media Centar Sarajevo i CURE.

Šestoaprilska nagrada, od samog osnutka, dodjeljuje se organizacijama i osobama koje se na različite načine bore za pravdu, slobodu i jednakost, te razvoj i napredak društva. U ovom slučaju to je i način da se ekipa magazina “60 minuta” zaštiti od progona kojem je izložena.

Inicijativa će biti poslana Gradskom vijeću Grada Sarajeva sa molbom da uvrste ovaj prijedlog nominacije.

Napominjemo, magazin “60 minuta” dobio je još 2004. prvu Nagradu novinarskog integriteta koju dodjeljuje Transparency International BiH, za doprinos medijskoj borbi protiv korupcije.

Građani i građanke Sarajeva su pozvani da podrže inicijativu i pokažu svoju hrabrost tako što će nagraditi hrabre, poručuju.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *