Eko-škola – Moja škola, znaš li šta to znači?!

Novo SarajevoCentar za okolišno održivi razvoj Sarajevo organizovao je svečanu završnu prezentaciju projekta “Eko – škola – Moja škola, znaš li šta to znači?!”.

Prezentacija je organizovana u saradnji sa dvije osnovne škole iz Novog Sarajeva – OŠ “Čengić Vila I” i OŠ “Velešićki heroji”.

Učenici OŠ “Čengić Vila Iâ” su najprije upoznali sve prisutne o samom radu njihove škole, zatim su priredili igrokaz pod nazivom “Zemljaâ”, kratki muzički performans “Modra rijekaâ”, te film o planeti Zemlji. Nakon toga, učenici OŠ “Velešićki herojiâ” izveli su Eko – himnu, recitaciju i Eko – igrokaz nazvavši ga “Zaštitimo Zemljinu kugluâ”, a sve pod motom “Misli eko – logično, djeluj ekonomično!â”.

Opština Novo Sarajevo već drugu školsku godinu podržava program Eko-škola sa idejom da sve škole na području opštine dobiju status Eko-škole, jer kroz Eko-školu obrazujemo i odgajamo nove generacije mladih koji će postati senzibilniji prema okolišu u svim segmentima življenja.

“Planiramo nastaviti realizaciju ovakvih projekata i iduće godine, s konačnim ciljem da svih deset osnovnih škola s područja naše opštine dobiju ovaj certifikat, kako bi se i na vrijeme mogle uključiti za ulaz u mrežu Eko – škola Evrope”, rekao je tokom prezentacije načelnik opštine Novo Sarajevo.

Dvije novosarajevske osnovne škole, OŠ “Čengić Vila Iâ” i OŠ “Velešićki herojiâ” dobile status Eko- škole, za što su im uručeni ekološki certifikati i zastave.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *