Ekstremni volontarizam: Nova disciplina osvaja bh. gradove

Volontiraj-kreditirajGrađani, privrednici i institucije Bijeljine, Brčkog, Bihaća i Banja Luke prošle i ove sedmice imali su priliku saznati šta sve mogu učiniti da pomognu projekat VOLONTIRAJ-KREDITIRAJ Udruženja INFOHOUSE čija je namjera zaposliti 1900 učenika na JEDAN DAN – Socijalni dan!

Pod sloganom EKSTREMNI VOLONTERIZAM više od 1500 građana BiH i 600 firmi kroz ulične akcije i nagradne igre sa pitanjima iz volonterskog svijeta, animirano je da pruži svoju podršku najmasovnijoj volonterskoj akciji u čak 4 bh. grada.

Pozitivne reakcije nisu izostale: Grad Banja Luka je najavio da će zaposliti na Socijalni dan više od 100 učenika. Jedan od sponzora projekta M:TEL zaposliće preko 30 učenika od kojih će jedan biti GLASNOGOVORNIK M:tela NA 1 DAN!

Iz Udruženja INFOHOUSE najavljuju da će slijedeća akcija biti u Sarajevu, 26. juna ispred BBI centra u periodu od 12h do 14h, te pozivaju ovom prilikom sve one koji nisu zaboravili kako je to čekati na svoj prvi radni dan da je podrže.

Specifičnost ove inicijative, što su prepoznale i gradske uprave Grada Sarajeva, Banja Luke, Mostara, te donatori poput GTZ-a jeste što potiče privrednike, institucije i nevladine organizacije da zaborave/zanemare sa koje teritorije i iz kojeg grada dolaze mladi koji imaju samo jednu želju – da dožive jedan radni dan i osjete kako je to raditi, te da ih angažuju na Socijalni dan!

A mladi sa svoje strane uče kako da budu solidarni jedni prema drugima – njihova dnevnica sa Socijalnog dana ne ide njima već u zajednički fond iz kojeg će se nagrađivati najbolje ideje bez obzira iz kojeg entiteta ili kantona dolazile.

Ove godine u projekti VOLONTIRAJ-KREDITIRAJ učestvuje 100 srednjih škola iz 20 BH GRADOVA te 1900 UČENIKA.
Za više informacija pozovite 033 611 601 ili posjetite www.infohouse.ba gdje možete pronaći kontakte Partnera po gradovima.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *