Električni orgazam u Sarajevu

Sarajevska publika će 16. marta 2012. godine u klubu CinemaSloga, imati priliku da posluša jedan od najpopularnijih rock sastava bivše Jugoslavije – Električni orgazam.

Električni orgazam
Električni orgazam
Električni orgazam će, pored podsjećanja na svoje bezvremenske hitove, iskoristiti priliku da predstave svoj posljednji album “To što vidiš to i jeste”.

Najnoviji album kultnog beogradskog sastava je novo poglavlje u razvoju benda. Naglašeno je okretanje ka melodijskim linijama čemu je zahslužan i povratak klavijaturiste Ljube Đukića, jednog od osnivača grupe. Album je pohvalila i struka, a jedan je od najprodavanijih u tri deceniji dugoj istoriji Orgazma.

Napomena: Dan nakon Sarajeva, 17. marta 2012. godine, Gile i ekipa sviraju i u tuzlanskoj Palmi.

Električni orgazam nastao je polovinom januara 1980. godine. Prvi nastup imali su početkom juna 1980. godine u maloj sali SKC-a u Beogradu.

Početkom 1981. godine uz grupe Idoli i Šarla akrobatu snimili su LP ‘Paket aranžman’ na kome su bile zastupljene pjesme Krokodili dolaze, Zlatni papagaj i Vi.

Jugoton im odmah daje šansu i prvi su od beogradskog novotalasnog trija snimili debi album.

Električni orgazam - Da si tako jaka
Zabilježili su svoj autentičan zvuk iz tog perioda u pjesmama Nebo, Konobar, I’ve Got a Feeling, te novim verzijama Krokodili dolaze i Vi, a ploča dobija veoma dobre ocjene, a Električni orgazam na svojim koncertima pronalazi sve veći broj poklonika.

Počinje jedna uspješna karijera tokom koje su snimili više od deset albuma, radili muziku za filmove ‘Kako je propao R'n'R’, ‘Crni bombarder'…

Početkom 1992. godine Gile, Čavke i Švaba, zajedno sa Milanom Mladenovićem, Antonom i Canetom formiraju antiratnu grupu Rimtutituki i snimaju singl ‘Slušaj ‘vamo’ (Mir, brate, mir).

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *