Emina Huskić prva u Trstu

Emina HuskićDobre vijesti, a posebno one iz kulture koje nas prikazuju u boljem svjetlu nego sami sebe vidimo putuju sporije nego one lošije, ali srećom ipak doputuju, a mi ih čim prije i objavimo.

Na petom takmičenju “Ars nova International Music Competation – Trieste 2009”, koji se održavao od 4. do 12. decembra 2009. godine, prvo mjesto sa maksimalno 100 osvojenih bodova u sekciji Klavir, kategorija A (do 10 godina) osvojila je Emina Huskić, učenica četvrtog razreda Osnovne muzičke i baletske škole “Novo Sarajevo”.

Osim prvog mjesta, na završnom svečanom javnom koncertu pobjednika, održanom 12. decembra 2009. godine, Emina je osvojila i posebnu nagradu “Nives Caetani Buzzai” koja se dodjeljuje najuspješnijem takmičaru sekcije Klavir u različitim kategorijama.

Emina Huskić je u aprilu 2009. godine učestvovala i na 12. federalnom i 2. internacionalnom takmičenju učenika kamerne muzike na Ilidži i kao najmlađa učesnica u II kategoriji osvojila prvo mjesto i specijalnu nagradu sa violinom i treće mjesto i prvu nagradu sa violinčelom u grupi “gudači” čime je postala jedna od najuspješnijih učesnica ovog takmičenja.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *