eMOVIE ACADEMY tokom SFF-a

eMOVIE ACADEMYUdruženje evropskih studenta elektrotehnike “EESTEC LC SARAJEVO” će tokom 16. Sarajevo Film Festivala, u periodu od 23. do 30. jula 2010. godine, organizovati internacionalnu radionicu pod nazivom “eMOVIE ACADEMY”.

Cilj projekta je omogućiti mladim ljudima širom Evrope savladavanje tehnike snimanja i montaže kratkog filma, te dati im priliku da pokažu svoje kreativne sposobnosti.

“Obzirom da je Sarajevo Film Festival jedan od najprestižnijih filmskih festivala u regiji odlučili smo priuštiti studentima elektrotehnike, kako iz Sarajeva, tako i iz drugih evropskih gradova zabavu i priliku za snimanje vlastitog kratkometražnog filma o Sarajevu. Njih 16 će snimiti 4 kratka filma o Sarajevu (istorijsko Sarajevo, religijsko Sarajevo,…”, najavili su organizatori.

Učesnici radinoce će tokom realizacije projekta kroz predavanja i praktični rad dobiti pomoć eminentnih stručnjaka iz oblasti montaže filma i tehnika snimanja, dr. Selma Rizvić i dipl.ing.el. Vanja Jovišić.

Nakon povratka u svoje gradove snimljene filmove će prezentovati, čime će između ostalog pomoći u promociji grada Sarajeva na internacionalnom nivou.

EESTEC je Evropsko udruženje studenata elektrotehnike. Danas ova studentska organizacija broji 45 lokalnih ogranaka u 24 evropske zemlje, sa oko 7500 članova i u stalnoj je ekspanziji. Osnovni cilj EESTEC-a je promocija i razvoj međunarodnih kontakata, razmjena ideja, te unapređenje opšteg i tehničkog znanja kroz putovanja.

Lokalni komitet (LC Sarajevo) primljen je u ovu veliku porodicu u septembru 2006. godine i od tada su više puta učestvovali na razmjenama, a i sami organizovali mnoge projekte kako na lokalnom tako i na međunarodnom nivou.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *