Ena Oruč svjetska prvakinja u taekwondou

U finalom susretu Oruč se tukla sa Engleskinjom i na kraju slavila ukupnim rezultatom 8:6, te tako postala taekwondo prvakinja svijeta u juniorskoj konkurenciji.

Ena Oruč
Svjetska prvakinja Ena Oruč, rodom iz Zenice, članica je Taekwondo kluba ‘Sarajevo’.
Na Otvorenom svjetskom taekwondo prvenstvu održanom u Londonu, na kojem je učestvovalo 36 zemalja svijeta sa preko 1.200 takmičara i takmičarki, Zeničanka Ena Oruč iz Taekwodno kluba ‘Sarajevo’ je u juniorskoj konkurenciji, u borbama kategorije +50 kg osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju.

Ena je u prvom kolu pobijedila predstavnicu iz Nizozemske, u drugom kolu takmičarku iz Engleske, a u trećem je bila bolja od takmičarke iz USA.

U finalom susretu Oruč se ponovo tukla sa (znatno težom) Engleskinjom i na kraju slavila ukupnim rezultatom 8:6, te tako postala taekwondo prvakinja svijeta u juniorskoj konkurenciji.

Ena Oruč je ponikla na Sportskoj akademiji ‘Jale’ u Zenici, gdje je trenirala pet godina. Na poziv Ibrahima Kolje prelazi u Taekwondo Klub Sarajevo. Na prvo međunarodno takmičenje odlazi u Sloveniju gdje nagoviještava potencijal osvojivši dvije zlatne medalje u kategoriji kadetkinja i juniorki. Nove medalje donosi sa Svjetskog kupa u Hrvatskoj gdje osvaja zlato. Nakon toga najsjajnija odličja osvaja u mađarskoj Budimpešti, Slavonskom Brodu, Vrhpolju, Zagrebu, Doboju, Prnjavoru…

protest.ba

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *