Eric Cantona, Victoria Abril i Bela Tarr dolaze u Sarajevo

Lista gostiju 18. Sarajevo Film Festivala svakodnevno se dopunjava imenima reditelja i protagonista filmova koji će publici festivala predstaviti svoja ostvarenja.

Eric Cantona
Eric Cantona
Osim gostiju koji su već potvrdili svoj dolazak, Sarajevo Film Festival ima čast ugostiti i špansku glumicu Victoriju Abril, reditelja Bela Tarra i legendarnog fudbalera Erica Cantona.

Victoria Abril, poznata španska glumica i pjevačica, jedna od najcjenjenijih evropskih glumica, ostvarila je ulogu u filmu ŽENA KOJA JE OBRISALA SUZE, rediteljice Teona Mitevske koji je u utrci za Srce Sarajeva, ovogodišnje selekcije Takmičarskog programa – igrani film. Višestruko nagrađivana glumica (berlinski Srebrni medvjed za najbolju glumicu; Berlinale Camera, nagrada Goya, nagrada za najbolju glumicu na festivalu u San Sebastianu, dobitnica European Film Awards;Taormina Arte nagrade…) predstavit će film sarajevskoj publici zajedno sa rediteljicom Mitevskom.

Victoria Abril
Victoria Abril
Victoria Abril, poznata po ulogama u filmovima Pedra Almodóvara, ATAME ( TIE ME UP! TIE ME DOWN), TACONES LEJANOS i KIKA, glumila je u više od 60 filmova španske, francuske i talijanske produkcije.

Osim brojnih nagrada koje je osvojila za svoje izuzetno glumačko umijeće, u svojoj bogatoj karijeri, Abril je više puta nominovana za najznačajnije nagrade za najboju glumicu na brojnim svjetskim festivalima.

Film ŽENA KOJA JE OBRISALA SUZE pred sarajevskom publikom predstavit će Victoria Abril i rediteljka Teona Mitevska, u subotu 7. jula.

Bela Tarr
Bela Tarr
Gost 18. Sarajevo Film Festivala bit će i Bela Tarr. Kultni reditelj koji se smatra za jednog od najznačajnijih savremenih autora, pred publikom Sarajevo Film Festivala predstavio je prošle godine svoj film TORINSKI KONJ, a ove godine Tarr se vraća u ulozi producenta filma MAĐARSKA 2011, omnibus jedanaest mađarskih reditelja.

Ovaj izuzetni film sarajevska publika imat će priliku pogledati u nedjelju 8. jula u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Pred publikom Ljetnog kina !hej film BUNTOVNICI FUDBALA reditelja Gillesa Pereza i Gillesa Rofa, uz reditelja Pereza čiji je dolazak u Sarajevo već najavljen, predstavit će i legendarni Eric Cantona. Ovaj iznimni film, priča o pet izvrsnih svjetskih fudbalera i njihovoj borbi van fudbalskih terena, pred sarajevskom publikom biće prikazana u srijedu 11. jula.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *