Evropa na Kid's Festu

Petog dana 7. Kid's Festa, na dječijem teritoriju je boravio Valentin Inzko, visoki predstavnik Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

“Želim čestitati organizatorima ovog jedinstvenog događaja za djecu i siguran sam da ako svi budemo slušali dječije želje, snove i prijedloge da nas čeka bolja budućnost.”, poručio je Inzko.

Promotivne šstandove svojih ambasada posjetili su i ambasadori Velike Britanije i Italije.

“Britanska ambasada već dvije godine podržava Kid's Fest u Bosni i Hercegovini. Mislim da je ovo odlična incijativa koja djecu iz cijele Bosne i Hercegovine dovodi u Sarajevo i pruža im priliku da se odlično provedu u divnom danu. I ove kao i prethodnih godina naša ambasada je presretna što može podržati ovako zanimljiv festival.”, rekao je Michael Tatham, ambasador Velike Britanije u BiH.

“Posebno mi je drago što mogu biti na festivalu ove godine. Ovo je već tradicija da italijanska ambasada prisustvuje ovom događaju. Vidio sam veliki broj predstavnika država EU koje su prisutne ovdje i posebno mi je zadovoljstvo da i mi budemo među njima.” kazao je Raimondo De Cardona, ambasador Italije.

Po prvi put svoj promotivni štand na Kid's Festu je predstavila i ambasada Srbije, a cjelodnevni program je završen prikazivanjem filma “Planeta 51”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *