Evropska ljetnja škola o radu s mladima

Evropska ljetnja škola o radu s mladimaJučer je u Gradskoj upravi održana press konferencija povodom održavanja Evropske ljetnje škole o radu s mladima, u organizaciji Grada Sarajeva i Njemačkog društva za tehničku saradnju – GTZ.

Partneri u projektu su: Grad Keln, Grad Beč i Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Republike Hrvatske.

Evropska ljetnja škola o radu s mladima održat će se u Sarajevu u periodu od 26. juna do 3. jula 2010. godine u hotelu Astra Garni, a okupit će oko 40 učesnika iz BiH, regiona i zemalja EU, vladinih službenika koji bave pitanjima mladih i nevladinih omladinskih radnika.

Novinarima su se na konferenciji obratili zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović i Rubeena Esmail Arndt, rukovodilac Odjeljenja za mlade Njemačkog društva za tehničku saradnju – GTZ.

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović kazao je kako se radi o značajnom skupu koji ima za cilj mladima prenijeti znanja i približiti im koncepte za njihov rad na lokalnom nivou, te im pružiti mogućnost za buduću suradnju. U okviru tog skupa bit će riječi o omladinskoj politici i programima za mlade u okviru EU i osiguranju kvaliteta u radu s mladima.

Za četvrtak, 1. jula, u Međunarodnom centru za mlade najavljena je prezentaciju na kojoj će biti riječi o važnosti tzv. mobilnog rada s mladima, dok će na skupu 2. jula biti riječi o nedavno usvojenom federalnom Zakonu o mladima u kontekstu Evropske ljetne škole za mlade.

Projekat se odvija pod pokroviteljstvom Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu Europske komisije (EACEA) koja finansira održavanje Evropske ljetne škole za rad s mladima.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *