Sturm protiv Zbika: U petak odbrana titule

U kelnskoj Lanxess Areni, 13. aprila 2012. godine rukavice će ukrstiti Felix Sturm, prvak u super-srednjoj kategoriji (WBA), i njegov izazivač Sebastian Zbik.

Felix Sturm aka Adnan Ćatić
Felix Sturm aka Adnan Ćatić
Ovaj duel, s mirisom domovine obzirom da je Felix Sturm poznat i kao Adnan Ćatić što mu je rođeno ime, obećava dosta zanimljivu borbu, a već su se pojavile i varnice među bokserima, pa i tu možemo pronaći razloga za nestrpljenje da sudija gongom označi početak borbe.

“Jako se radujem nadolazećoj borbi. Oduševljen sam činjenicom da se Felix usudi ući sa mnom u ring, jer on pobjeđuje samo na sreću. Predviđam uzbudljivu borbu. To će vjerojatno biti 12 rundi, a na kraju ću ja pobijediti.”, rekao je izazivač Sebastian Zbik.

Felix aka Adnan nije ostao dužan na ovu provokaciju.

Adnan Ćatić aka Felix Sturm
Adnan Ćatić aka Felix Sturm
“Hrabrost nema veze sa tobom u ringu. Ti nemaš ništa drugo osim velikih usta. Šta si ikada bio? Slučajni svjetski prvak u WBC verziji? Što je to? Ti si osvojio svoj ​​naslov pregovorima. Pokaži mi respekt ​​jer ja tebi sada pružam šansu. Ja sam u top formi.”, rekao je Ćatić aka Sturm.

U pripremama za meč je bilo dosta “čašćenja” između dvojice i sasvim je jasno da neće postati prijatelji. Ipak, za publiku je važna njihova odlučnost i spremnost da pokažu najbolje što znaju.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u NekategorisanoOznačeno

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *