Ferhadija dobila ivičnjake

U ponedjeljak je završeno postavljanje ivičnjaka u dijelu Ulice Ferhadija, čija rekonstrukcija je u toku.

Prekopana Ferhadija
(Sarajevo, juni 2012)

Ivičnjaci su postavljeni sredinom Ferhadije i s obje strane ulice. Odmah je započeto tamponiranje i nivelisanje terena za izljevanje betonske podloge kako bi bile postavljene nove ploče. Izljevanje betonske podloge bi trebalo biti završeno do sredine juna 2012. godine, kada će početi popločavanje ulice.

Rekonstrukcija dijela Ulice Ferhadije od Gradske tržnice do Ekonomskog fakulteta trebalo bi biti okončano do početka jula. Pripremanju terena za betoniranje prethodila je rekonstrukcija vodovone i plinske mreže, oborinske kanalizacije i instalacija BH Telecoma.

Rekonstrukcija je počela 15. maja, 2012. godine, a podrazumijeva uklanjanje postojećih ploča i betonske podloge, zamjenu kompletne podzemne infrastrukture (plinsku, vodovodnu, oborinsku kanalizaciju i instalacije BH Telecoma), tamponiranje i betoniranje terena i postavljanje ploča.

Rekonstrukcija dijela Ulice Ferhadija, čija je rekonstrukcija u toku, posljednji put je rađena 1982. godine. Ranije je Ferhadija bila asfaltirana saobraćajnica s pločnicima na obje strane.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *