Festival svjetskih kultura u Berlinu

Na Olimpijskom stadionu u Berlinu, 2. i 3. jula 2011. godine će biti održan Festival svjetskih kultura.

Olimpijski stadion u Berlinu
Olimpijski stadion u Berlinu
Na jedinstvenom događaju koji okuplja 70.000 učesnika iz 151 zemlje svijeta, Bosnu i Hercegovinu će predstavljati 30 učenika Osnovne muzičke škole Ilidža koji će, kao prateći dječiji zbor hrvatskog muzičara Gorana Karana, izvesti vodeću pjesmu ovog događaja pod nazivom “All The Colors Of The Rainbow”.

Festival je osmišljen kao grandiozna proslava različitih kultura svijeta, a cilj mu je promocija mira u svijetu, a na festivalu će učestvovati priznati svjetski umjetnici, te 2.000 gitarista, 3.000 pjevača, 500 afričkih bubnjara, 30 vrhunskih pijanista, 1.000 yoga-plesača, kao i visoki dužnosnici vlada koji će sudjelovati u konstruktivnom dijalogu.

Tokom dvodnevnog druženja na Olimpijskom stadionu u Berlinu učesnici sa pet kontinenata će u paviljonima predstaviti ljepote svih svjetskih kultura kroz lokalne plesove, muziku, književnost i međukulturalne dijaloge.

Festival se održava na 30. godišnjicu međunarodnog humanitarnog nevladinog udruženja sa posebnim statusom pri Ujedinjenim nacijama, Art of Living foundation – Udruženja Umijeće življenja.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *