FilmMusicOrkestar u Kamernom

U petak, 24. marta 2017. godine, na sceni sarajevskog Kamernog od u 20 sati će biti izveden koncert i performans FilmMusicOrkestra.

FilmMusicOrkestar
FilmMusicOrkestar

Legendarna AUSENCIA Gorana Bregovića iz filma UNDERGROUND već je dobila i svoje video-izdanje. Zagrebačka grupa muzičara zajedničkog imena FilmMusicOrkestar već je svojim prvim nastupima pobudila veliki interes publike u regionu.
‘Svaka pjesma nosi jedinstvenu atmosferu, jedan ‘komadić’ vremena i prostora koji slušatelje uvijek iznova vodi na, njima draga, putovanja. To su, možda, ‘putovanja’ koja su obilježila njihovo djetinjstvo, mladost, prva zaljubljivanja ili druge lijepe okolnosti koje žive u prošlosti. FilmMusicOrkestar ih, s velikim veseljem, iznova oživljava i dijeli sa svojom, uvijek dobro raspoloženom, publikom. To je svakako nastavak dobrih filmova drugim sredstvima, u ovom slučaju muzike. Bitno nam je da naš svaki nastup bude više od koncerta, da ljudima zaista stavi osmijeh na lica. Moglo bi se reći da pomalo njegujemo i multimedijalni pristup jer želimo svakom pjesmom ispričati priču i uvući publiku u svijet filma’, kaže Elma Burnić, vokalistica ovog popularnog benda.
Tko pjeva zlo ne misli, Kod amidže Idriza, Samo jednom se ljubi, Gori vatra, Balkan express, Skupljači perja, samo su neki od nagrađivanih filmova koji će ostati upamćeni i po nezaboravnim melodijama. FilmMusicOrkestar ih pred publiku donosi u bossa nova i swing-jazz manirima sa zanimljivo posloženim aranžmanima koji svaki prostor ispunjavaju posebnom emocijom, a koncerte pretvara u dobro uštimani party.

FilmMusicOrkestar: Ausencia

Vidimo se u Kamernom teatru 55!

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *