Fis Kup Jahorina 2010

planina JahorinaNa Jahorini je sinoć svečano otvoreno 10. Međunarodno prvenstvo BiH u alpskom skijanju “FIS Kup Jahorina 2010″, na kojem će učestvovati takmičari iz sedam evropskih zemalja.

Ovo takmičenje koje svake godine dobija na značaju. Znači mnogo ne samo za promociju sportista nego i Jahorine kao turističko-sportskog brenda, a obzirom da se rezultati takmičenja boduju, ono je do sada bilo od velikog značaj i u ostvarivanju norme za učešće bosanskohercegovačkih sportista na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru.

Namjerava entitetskih resora je dodatno ulaganje finansijskih sredstava kako bi Jahorina bila u stanju kandidovati se za veća takmičenja u alpskom skijanju, poput Evropskih kupova.

Tehnički uslovi za održavanje trka odlični. Staze “Ogorjelicaâ” i “Olimpijska stazaâ” ispunjavaju sve uslove koji su potrebni za održavanje najvećih svjetskih takmičenja.

Na dvodnevnom takmičenju koje će u veleslalomu biti održano danas, a u slalomu sutra, učestvovaće 52 takmičara iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Grčke i Slovačke. Inače, na ovom takmičenju učestvuje ukupno 28 takmičarki i 24 takmičara.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *