Football, Football – Harisa Pašovića

Football, FootballSarajevska premijera pozorišne predstave “Football, Football”, autora i reditelja Harisa Pašovića, biće održana u utorak, 15. juna 2010. godine.

U koprodukciji East West Centra, Napoli Teatro Festival Italia, Singapore Arts Festivala, Les Ballets C de la B iz Belgije i Institut Flota iz Slovenije, učestvuju umjetnici sa četiri kontinenta, iz sedam zemalja: BiH, Belgije, Burkine Faso, Italije, Singapura, Slovenije i Austrije.

“Želja autorskog tima je bila propitati fenomen fudbala. Zašto je to najveći fenomen današnjice, kako fudbal utiče na naše živote, zašto najbolji fudbaleri dolaze iz najsiromašnijih slojeva društva… Ovo je i predstava o običnim ljudima, koji nisu postali profesionalni fudbaleri i o tome kako fudbal utiče na njihov život.”, kaže Haris Pašović o predstavi “Football, Football”.

Predstava traje 90 minuta, koliko i jedna fudbalska utakmica.

“To jedna “izmišljena” forma – teatar-fudbalski plesni teatar.”, kaže Pašović.

Evropska premijera predstave “Football, Football” je održana je u Italiji, predstava je i zvanično otvorila najveći italijanski festival Napoli Teatro Festival Italia koji se održava od 4. do 10. juna 2010. godine.

Sarajevska premijera predstave će biti održana 15. juna 2010. godine, a prva repriza u Interstageu.

U predstavi nastupaju Stefano Ferraro, Ibrahim Ouattara, Terry Lee, Scarlet Yu, Philip Tan, Alessandro Schiattarella, Adi Hrustemović, Francesco Pacelli, Azri Majilan, Miha Aškerc, Andrea Capaldi i Terence Ong. Kompozitor muzike je Philip Tan.

Vrijeme: 15. / 16. juni 2010
Mjesto: Interstage, Kolodvroska, Sarajevo

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *