Football, football u Africi

Nakon azijske, evropske i bosanskohercegovačke premijere, predstava “Football, Football” East West Centra će imati i svoju afričku premijeru.

Football, Football

Predstava Harisa Pašovića će biti izvedena večeras u glavnom programu National Arts Festival of South Africa, te još četiri puta u narednim danima, a najavljena je u vodećim južnoafričkim medijima, obilježena kao jedan od vrhunaca festivala u magazinima južnoafričkih aviokompanija koje prevoze gledaoce Svjetskog prvenstva.

Premijerama na tri kontinenta u četiri zemlje u samo mjesec dana East West Centar je postigao ogroman uspjeh. Do sada su o predstavi izvijestili Reuters, britanski Guardian, Channel News Asia, CNN Mexico, China Daily, India Times, Daily News Pakistan, američki ABC News, kao i mediji u Italiji, Španiji, Australiji, Singapuru i Indoneziji.

U predstavi učestvuju umjetnici iz BiH, Burkine Faso, Italije, Singapura, Slovenije, Australije i Kine.

Predstava “Football, Football” autora i reditelja Harisa Pašovića je koproducentski projekt East West Centra, Napoli Teatro Festivala, najvećeg italijanskog umjetničkog festivala, Singapore Arts Festivala, Les Ballet C de la B, legendarne belgijske kompanije za suvremeni ples, i Instituta Flota iz Slovenije, saopćeno je iz East West Centra. Izvršni producenti predstave su Ismar Hadžiabdić i Mascia Pavon.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *