Foto: 10 godina Kontre – 10 godina sarajevskog undergrounda

10 godina Kontre (Sarajevo, 2. juli)U petak, 2. jula 2010. godine, u Amfiteatru Doma mladih u Sarajevu održan koncert sarajevske grupe “Kontra”, koja je obilježila deset godina svog postojanja na sceni.

Ovaj dugo najavljivani koncert isprva je trebao ponuditi i nastup benda „Skarhead” iz New Yorka, koji su, nažalost, otkazali cijelu turneju. Umjesto njih nastupali su „Ambrosia” iz Sarajeva i „Hitman” iz Beograda.

Koncert je počeo nastupom mladog benda „Ambrosia” iz Sarajeva, koji je trajao tridesetak minuta. Iako je publika bila veoma statična, njihov je nastup bio veoma žestok.

Gosti iz Beograda, grupa „Hitman”, koja na domaćem terenu uživa status jednog od najboljih hardcore bendova, priredili su odličan nastup. Obostrano zadovoljstvo publike i benda nije se moglo skriti na licima. Žestok nastup „Hitmana”, odličan feedback publike, koja se odužila bendu na najbolji mogući način – odličnom atmosferom i žestokom šutkom. Njihov prvi nastup u Sarajevu publika je prihvatila izuzetno dobro.

Najava benda, zbog kojeg smo svi tu noć bili u Amfiteatru, izvukla je gotovo svu publiku u predvorje Doma mladih, kao da su poželjeli još jednom udahnuti svježeg zraka, prije nego što počne ludilo. Dugo najavljivani nastup „Kontre”, već uz prve rifove, izazvao je val oduševljenja i euforije u publici. Žestoki rifovi, beskompromisni tekstovi, iskrena osjećanja, bezobrazno jaka komunikacija sa fanovima, „Kontra”, to je underground. Oni su pojam sarajevskog undergrounda.

U gotovo sat i po žestoke svirke, „Kontra” je pred oko 400 posjetilaca još jednom potvrdila status jednog od najboljih, ako ne i najboljeg bosanskohercegovačkog hardcore benda.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *