Djeca Sarajeva slave 69. rođendan

Skoro sedam decenija ova odgojno-obrazovna ustanova ide putem odgoja, obrazovanja i uspjeha

Vrtić Dječiji grad, Mojmilo

Povodom obilježavanja 69 godina postojanja Javne ustanove DJECA SARAJEVA u vrtiću DJEČIJI GRAD na Mojmilu održana je priredba u kojoj su učestvovali mališani iz četiri sarajevska vrtića. Prireda je počela interpretacijom pjesme DJECA SU VOJSKA NAJJAČA, koju su otpjevali članovi hora JU DJECA SARAJEVA. U plesnim tačkama su nastupili mališani iz vrtića LEPTIRIĆ, LASTAVICA i MAŠNICA. Ritmičke igre su izveli djevojčice i dječaci vrtića DJEČIJI GRAD.

Javna ustanova DJECA SARAJEVA od ove godine rukovodi s 29 vrtića u kojima boravi 5.500 djece u cjelovitom razvojnom i obrazovnom programu u godini pred polazak u školu. Ovom prilikom su uposlenicima, koji su prošle godine otišli u penziju, uručene su zahvalnice za dogododišnji rad sa djecom.

‘Skoro sedam decenija ova odgojno-obrazovna ustanova ide putem odgoja, obrazovanja i uspjeha. Taj put osvjetljavaju odgajatelji, koji su naoružani znanjem, vještinama, upornošću i vedrinom, a njih slijedi veliki broj mališana koji ih svakodnevno inspirišu radoznalošću i neiscrpnom energijom.’, rekla je u svom prigodnom govoru Mirjana Jovanović-Halilović, direktorica JU DJECA SARAJEVA.

Priredbi su pored predstavnika Prosvjetno pedagoškog zavoda Kantona Sarajevo i Pedagoške akademije u Sarajevu prisustvovali i uposlenici te roditelji, koji su imali priliku pogledati izložbu dječijih likovnih radova postavljenih u holu vrtića.

Ovom prilikom je promovisan i udžbenik objedinjen u dva toma ‘Refleksivni praktikum I i II’, kojeg je priredila grupa autora-odgajatelja i stručnih saradnika JU DJECA SARAJEVA, a koji je posvećen djeci, njihovim roditeljima i odgajateljima koji se bave odgojno-obrazovnim radom u predškolskim ustanovama.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *