Foto: Moje breze

Moje breze (photo by Mina Ćorić)
Moje breze (photo by Mina Ćorić)
Naša prijateljica Mina Ćorić je ovih toplih proljetnih dana prošetala Sarajevom i zabilježila dvanaest “svojih breza” koje glavnom gradu svih glavnih gradova na svijetu i ovog proljeća daruju svoju razlistanu ljepotu.

Preporučujemo vam da se povedete Mininim primjerom i da, prije nego nas najavljena kiša ponovo vrati u zatvorene prostore, iskoristite tople proljetne dane i prošetate gradom. Možda usput prepoznate i neku od Mininih breza.

Breza je, osim po svojoj posebnoj ljepoti, poznata i po posebnoj ljekovitosti. Tako list breze, koji sadrži velike količine vitamina C, možete sušiti na hladnom i prozračnom mjestu i upotrijebiti za čaj. Sok breze se vadi iz drveta krajem februara i marta, dok se kora prikuplja u proljeće i jesen. Pupoljci sadrže mnogo eteričnog ulja.

foto: Mina Ćorić

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Jedan odgovor na “Foto: Moje breze”

  1. Drago gospodo iz Urednistva,
    drago mi je da ste otkrili veliki foto-talenat drage gospodje Mine Coric. Mi to vec znamo prateci njene radove na Face book. Zahvaljujuci gospodji Coric i njenim fotosima kao da smo svaki dan u nasem Sarajevu iako smo razbacani po cijelom planetu. Sa velikim trudom i ljubavlju uvazena dama svakodnevno “luta” ulicama naseg grada donoseci najnovije foto-prizore koji nam bude uspomene i razgaljuju srca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.