Foto: Pehlivanuša će zasjati do kraja ove sedmice

Do okončanja radova, što je planirano za kraj ove sedmice, na snazi je odluka Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo o izmjeni režima saobraćaja kroz ovu ulicu.

Radovi na sanaciji Ulice Pehlivanuša, na dionici dugoj 410 metara koja se prostire od broja 6 do raskrsnice sa Ulicom Zaima Šarca, u punom su jeku. Do sada su radnici na pomenutoj dionici uklonili stari sloj asfalta i oštećene podloge duž saobraćajnice i trotoara. Nakon toga su postavili 357 metara novih betonskih ivičnjaka i ponovo presložili 550 metara postojećih neoštećenih kamenih ivičnjaka. Za nesmetan prilaz stambenim objektima kao i za neometanu komunikaciju za invalidna lica postavljani su i tzv. ‘položeni’ ivičnjaci. Pošto uski dijelovi trotoara nisu mogli biti asfaltirani, tu je urađeno betoniranje dok će ostali, širi dijelovi biti asfaltirani.

Radnici su uradili nivelaciju 76 šibera za vodu, 19 šahtova i 18 rešetki te su, umjesto oštećenih, ugradili tri nove rešetke za prikupljanje oborinskih voda kao i jedan šiber za vodu. Na kraju radova će biti postavljeno 1.600 m2 novog asfalta duž saobraćajnice. Do okončanja radova, što je planirano za kraj ove sedmice, na snazi je odluka Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo o izmjeni režima saobraćaja kroz ovu ulicu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *