Gdje da kupimo karte?

revizor i putnici, GRAS, SarajevoPosljednjih dana KJKP Gradski saobraćaj pojačao je kontrolu karata u svojim vozilima, što je naljutilo sugrađane.

Penzionerka sa Grbavice Faketa Kulaglić kazala nam je jučer kako unučad vodi u Zetru na klizanje, ali kako nigdje nije uspjela kupiti dječije karte od pola marke.

– Te karte kod vozača koštaju 1,10 KM. Ispada da je jeftinije platiti termin klizanja, nego prevoz za djecu. Dobro je to što treba sviju naučiti da ne ulaze u trolejbus bez karte, ali čemu onda besplatni termini klizanja ako djecu skuplje dođe odlazak do Zetre, upitala se Faketa, dodajući kako su revizori oštriji prema mlađim sugrađanima u odnosu na odrasle koji nemaju adekvatnu kartu za prevoz.

Prema riječima naše sugrađanke, dječije karte nije uspjela naći u svom naselju ni na Koševu, a jedino mjesto na kojem ih je našla bio je Trg Austrije. Od drugih sugrađana saznajemo da su se odlučili za prevoz komercijalnom linijom, jer ih na kraju košta jeftinije od kupovine karti kod vozača tramvaja.

Premijer Kantona Besim Mehmedić kazao nam je kako više ne želi komentarisati prijetnje štrajkom uposlenika Grasa, te da on nije zadužen za isplatu regresa.

– Ne želim pritiske u izbornoj godini. Svi znaju da sada pristupamo kreiranju budžeta i nadaju se da će baš oni dobiti više od ostalih, dodao je Mehmedić.

piše: Jelena Milanović

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *