Gillian Anderson kafenisala sa…

Posljednjeg dana 15. Sarajevo Film Festivala program “Kafa sa…”, ugostio je američku glumicu Gillian Anderson.

SFF, Gillian na kafi...

Festivalski trg na kojem se održava ovaj program, bio je ispunjen brojnim novinarima i obožateljima ove sjajne glumice.

“Uzeo sam mikrofon, ne želeći ništa pitati, htio sam samo reći da vas volim.”, ushićeno je rekao jedan obožavatelj, kada se napokon domogao mikrofona. „I ja volim vas!”, odgovorila je Gillian, vrlo toplo uz osmjeh, koji govori da odnos publike prema njoj ne uzima zdravo za gotovo.

Činjenica da ju prije svega u svijetu personificiraju, kroz ulogu hrabre FBI agentice, Gillian ne smeta previše. „Netko bi rekao, nije li to prokletstvo? Odgovoram, ne! Prije svega zbog činjenice da je taj projekt meni ipak puno dao, da sam radila sa divnom grupom ljudi, da ih volim, i da bih ponovno radila sa njima ako se dogodi takva mogućnost.

SFF, Gillian Anderson na kafi...

Gillian Anderson danas sve više glumi u pozorištu, kojem se silno veseli. I na filmu ostvaruje važne uloge, poput one u „Playing by Heart”, redatelja Willarda Carrolla.

„Prije uz taj film sam emotivno vezana, jer priču ulogu koju sam odigrala osobno sam osjetila. Uz to, igrati u glumačkoj podjeli kao što je Sean Connery, Angelina Jolie, Gena Rowlands, bilo je divno iskustvo.”.

Uloge u filmovima, Gilian prije svega bira prema onome što scenarij želi reći. Jednako važna je i osoba koja režira filma, pa onda kao primjer daje britanskog režisera Terenca Daviesa, u čijem je filmu „The House of Mirth” imala naslovnu ulogu.

„Kada sam čula da je Terrence redatelj filma, znala sam da želim sudjelovati. Pratila sam njegov rad i jako sam ga cijenila. Također, imala sam jaku želju pokazati što mogu učiniti i u drugim karakterinim ulogama.”, objašnjava Anderson.

„Došla sam jer sam htijela vidjeti vaš grad, za koji mogu reći da je pun emocija, ponosa i otvorenih ljudi. Jako se radujem obilasku grada. Sinoć je bila jedna predivna večer za mene ovdje. I na tome vam hvala.”, rekla je Gillian o svom boravku u Sarajevu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *