Gladno pola Sarajeva

kuhinja Crvenog krstaVijećnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva su na jučerašnjoj sjednici informirani o velikom broju siromašnog stanovništva i zabrinjavajućem porastu broja korisnika javnih kuhinja u Gradu Sarajevu.

Informacije ukazuju da je 50 posto stanovništva siromašno ili se nalazi na rubu siromaštva, a 18 posto stanovništva živi u teškim uvjetima, njihov broj se povećava iz godine u godinu pa su potrebna još veća budžetska izdvajanja za javne kuhinje.

Vijećnik Harun Imamović je upozorio da je u posljednja dva mjeseca broj korisnika javnih kuhinja porastao za 400 te da se humanitarne organizacije u gradu kao što je Merhamet deložiraju iz prostorija koje koriste za rad.

Gradonačelnik Alija Behmen je kazao da će Grad pomoći u okviru svojih mogućnosti i naglasio da će Grad apelovati na građane da pomognu koliko mogu ugroženim populacijama Sarajeva.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Jedan odgovor na “Gladno pola Sarajeva”

  1. pa ne razumijem zasto ljudi gladuju a pola bosne je neobradjeno.sela prazna.niko se ne vraca na selo.poznam u sarajevu puno porodica koje imaju na selu imanja i niko ih ne koristi.al prosit u merhametu ili karitasu to svako zna.ne kontam

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *