Grad osigurao 166 stipendija

Grad osigurao 166 stipendijaGradonačelnik Sarajeva Alija Behmen uručio je stipendije djeci boraca i poginulih civila – žrtava rata, stipendistima Fonda IKRE.

Grad Sarajevo ove je godine iz svog budžeta osigurao finansijska sredstva za 166 stipendista – učenika osnovnih i srednjih škola, koje se realizuju u mjesečnom iznosu od 100 KM, a u saradnji i organizaciji Fonda “Ikre”. Danas je izvršena simbolična podjela stipendija za 10 učenika osnovnih i srednjih škola, dok će preostale stipendije za septembar biti će uplaćene na žiro račune još 156-ero djece.

Prema riječima gradonačelnika Behmena, Grad Sarajevo je ove godine udvostručio sredstva namijenjena za stipendiste Fonda IKRE, a iduće godine namjerava još povećavati ta sredstva.

“Mi kao društvo imamo obavezu da u vremenu recesije pomažemo porodicama koje školuju djecu. Nije dobro da društvo digne ruke od ove osjetljive kategorije svoje populacije jer je onda osuđeno na propast. Zato treba pomagati ovu kategoriju i društvo će imati budućnost.”, dodao je Behmen.

Socijalni status porodice je osnovni kriterij kojim se rukovodila Fonda “Ikre” kod utvrđivanja navedenog broja djece. Kako je kazala direktorica Fonda IKRE Enisa Rustempašić, cilj ovog stipendiranja bio je da se pomogne porodicama koje imaju više od troje djece koja se školuju.

Jedna od dobitnica stipendije Adna čelkić, učenica OŠ „Hasan Kaimija”, istakla je kako će joj ova stipendija mnogo pomoći u njenom školovanju, te će je podstaći da bude još bolji učenik.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *