Grad Sarajevo podržao Ars Aevi

Grad Sarajevo Ars AeviGradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i predsjedavajući Gradskog vijeća Marin Ivanišević danas su posjetili Art Depo Ars Aevi u Domu mladih na Skenderiji.

Gradonačelnik Behmen je tom prilikom sa generalnim direktorom Projekta Ars Aevi Enverom Hadžiomerspahićem potpisao Ugovor o realizaciji odobrenih sredstava iz Budžeta Grada Sarajeva u 2009.godini.

Shodno Ugovoru, Grad Sarajevo je obezbjedio 120.000 KM, od kojih je 100.000 KM namijenjeno za redovne i programske aktivnosti, a 20.000 KM za finansiranje režijskih troškova Art Depoa Ars Aevi.

“Grad Sarajevo je u protekloj deceniji izdvojio preko milion KM i tako postao najstabilniji partner Projekta Ars Aevi. Riječ je o vizionarskom projektu koji nam treba jer je to projekat koji Sarajevo zaslužuje i na kojem može graditi svoju budućnost”, istakao je gradonačelnik Behmen.

Prema riječima Ilije Šimića, predsjednika Fondacije Ars Aevi, Grad Sarajevo ovom posjetom i finansijskom podrškom čini puno za ovaj projekat, koji ima regionalan i globalan značaj.

Gradonačelnik Behmen je na kraju obišao kolekciju Ars Aevi, koju je formiralo 160 najuglednijih umjetnika iz svih dijelova svijeta do izgradnje Muzeja savremene umjetnosti, prema ideji vrhunskog italijanskog arhitekte i Počasnog građanina Grada Sarajeva, Renza Piana.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *