Grad Sarajevo povećao podršku MESS-u

50 godina MESS-a
50 godina MESS-a

Danas je u Gradskoj Upravi ugovor kojim Grad Sarajevo podržava organizaciju 50. Međunarodnog teatarskog festivala MESS sa 80.000 konvertibilnih maraka potpisali gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i direktor Festivala MESS Dino Mustafić.

“Riječ je o festivalu izrazito međunarodnog karaktera, kojim pobjeđujemo i sebe i ambijent koji nosi ostatke onoga što ne valja.”, istakao je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Behmen.

Podsjećajući da je upravo prije 50 godina Grad Sarajevo osnovao Festival malih i eksperimentalnih scena MESS, Dino Mustafić se zahvalio Gradu na kontinuiranoj podršci festivalu koji je uvijek imao kultni status jer je kao identifikacijska kartica koja svjedoči o kulturnim zbivanjima u proteklih 50 godina glavnog grada naše zemlje.

“Gradska Uprava je jedina institucija koja je u odnosu na prošlu godinu povećala izdvajanje za kulturu. Mi smo, što se tiče finansijske pomoći drugih nivoa vlasti u BiH danas u goroj situacijii nego neposredno nakon rata. Budžet ovog jubilarnog, pedesetog, festivala MESS ove godine manji od onog iz 1997. godine”, napomenuo je Mustafić.

Uprkos svim poteškoćama, Dino Mustafić je najavio dolazak svjetskih teatarskih imena na jubilarni MESS, napominjući da ovakvi festivali daju atmosferu i kreiraju imidž grada.

“Pozivam gradonačelnika da sa ljudima koji vode Jazz Fest i Sarajevo Film Festival od januara otdpočnemo ozbiljnije i sistematičnije razgovore za rješavanje pitanja internacionalne kulturne scene u Sarajevu.”, konkretan je na kraju bio Dino Mustafić.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *