Grad Sarajevo uz Počanog građanina Petra Lukovića

Petar Luković, Počasni građanin Sarajeva
Petar Luković, Počasni građanin Sarajeva
Povodom tužbe Emira Kusturice protiv portala “E-novine” iz Srbije i odštetnog zahtjeva od 20.000 eura za tekst čiji on nije autor, Grad Sarajevo upućuje punu podršku ovom portalu i njegovom glavnom i odgovornom uredniku Petru Lukoviću, počasnom građaninu Grada Sarajeva, koji su postali žrtve pokušaja i politika da se uguši sloboda izražavanja i nezavisnost medija.

Ovo nije prvi put da se na ovakav način atakuje na novinara i urednika Lukovića. Ističući nužnost suočavanja Srbije sa zločinima koji su počinjeni u Bosni i Hercegovini i njenom glavnom gradu, Petar Luković je jedna od prvih novinarskih žrtava politike Slobodana Miloševića, kojeg je javno osuđivao i dizao glas protiv totalitarnog režima u Srbiji.

Stoga Grad Sarajevo i gradonačelnik Alija Behmen upućuju punu podršku svom počasnom građaninu i portalu E-novine da istraju u borbi za slobodno novinarstvo i kritičku misao.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Jedan odgovor na “Grad Sarajevo uz Počanog građanina Petra Lukovića”

  1. Odlican vam je taj naslov, i velika slova, i pismenost… svaka cast, novinari. Hajd’ sad nadjite i zaposlite nekog pismenog, za promjenu.

    @Onaj : Kako je “Počasni građanin” titula, a nekako logično ispada da se titula piše velikim slovom, tako je i naslov prepun velikih slova. Svakako vam se zahvaljujemo na sugestiji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *