Grad stipendira 50 studenata iz Udruženja Obrazovanje gradi BiH

Grad stipendira 50 studenata iz Udruženja Obrazovanje gradi BiHGradonačelnik Sarajeva Alija Behmen u ponedjeljak je uručio pedeset stipendija studentima iz Udruženja “Obrazovanje gradi BiH”, koji studiraju na sarajevskom Univerzitetu.

Grad Sarajevo je u školskoj godini 2010/11, osigurao 50 stipendija u iznosu od 1.000 KM po studentu, što je za 20 stipendija više nego u 2009. godini.

“Obrazovanje je nešto što treba polučiti budućnost. Nadamo se da ćete opravdati ove stipendije i sredstva poreskih obveznika. Mi smo samo transfer koji je procijenio da je ovo najkapitalnije ulaganje. Najveći resurs BiH su mladi i taj resurs treba iskoristitiâ”, istaknuo je gradonačelnik prilikom dodjele stipendija.

Osnivač i izvršni direktor Udruženja “Obrazovanje gradi BiH” Jovan Divjak zahvalio je gradonačelniku i Gradu Sarajevu što je devet godina uz Udruženje i njegove stipendiste, te što broj stipendija Grada stalno raste.

Studenti Ivona Letić i Alen Zejnuni zahvalili su u ime svih stipendista Udruženja “Obrazovanje gradi BiH” na ovoj, kako su kazali, za njih velikoj podršci koja će im stvoriti mogućnosti za bolju budućnost.

Prijemu u Ovalnoj sali pored gradonačelnika i njegovog zamjenika Miroslava Živanovića prisustvovali su i članovi Upravnog odbora Udruženja: Meho Agić, Veljko Droca i Ibrahim Koluder.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *