Građani uhvatili i pretukli lopova

šakaDvadesetdvogodišnji Mirza Dedović je u Ulici Topal Osman-paše na Grbavici u ponedjeljak oko 22 sata izvršio razbojništvo nad Amirom Š. i od nje oteo tašnu sa novcem i dokumentima.

Grupa od pet do šest mladića čula je kako žena doziva pomoć i krenuli su u potragu za lopovom.

“Opljačkana žena je nakon razbojništva zvala u pomoć. Mladići, njih pet ili šest koji su se tu slučajno zatekli, krenuli su u potjeru za razbojnikom i uhvatili ga nekoliko stotina metara dalje u susjednoj ulici. Do dolaska policijske patrole mladići su razbojnika tukli, ali mu nisu nanijeli teške povrede”, rečeno je iz MUP-a KS.

Ukradena tašna je vraćena vlasnici, a policija je uhapsila razbojnika. Pozvana je i Hitna pomoć. Dedović je imao nekoliko modrica i ogrebotina na licu, tako da su povrede sanirane na licu mjesta.

Očevici događaja kažu da su se mladići, iako su pomogli u hvatanju razbojnika, razbježali pred policijom.

“I mi smo čuli vrisku žene. Odjednom je nekoliko mladića proletilo, trčali su za kradljivcem. Uhvatili su ga u napuštenoj zgradi bivšeg “Strojorada”. Malo su ga provukli kroz šake, dolazila je i Hitna pomoć. Kad je policija došla, uhapsili su razbojnika, a mladići su se samo izgubili. Možda je tako i bolje, jer kakvo je naše društvo, ne bi bilo ni čudo da njih uhapse, a ovog lopova puste”, ispričao je Sarajlija koji je sjedio u obližnjoj pekari.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.