Građani uporni, za ubicama se još uvijek traga

Neminovnost by Nermin ČengićBlokada glavne saobraćajnicu u Sarajevu i dalje traje. Drugu noć su na otvorenom proveli nesigurni građani glavnog grada i prema svemu sudeći nemaju namjeru odustati od svojih namjera, ostati dok ne budu uhapšene ubice Amara Mistrića.

Poziv građana Sarajeva da im se pridružite je i dalje aktuelan i, kako kažu, trebao bi svakom stanovniku ovog grada biti potreba, zbog sebe, zbog svoih porodica, svoje djece…

Ističe se i neophodnost ozbiljnijeg pristupa prvosudnih organa prema kriminalcima, od povećenja kazni do osiguravanja novih kapaciteta zbog čijeg nedostatka veliki broj osuđenih kriminalaca živi nekažnjeno osim “na papiru”. Nadležni, i nenadležni, političari već obećavaju mnogobrojne poteze, a šta će konkretno učiniti ostaje da se vidi. Niko od građana više ne vjeruje dok se bilo šta od rečenog i ne desi jer su već imali priliku slušati slične priče i nakon ubistva Denisa Mrnjavca prije godinu i po dana, a od tada ništa od obećanog nije primjenjeno, a situacija je eskalirala do novog ubistva Amara Mistrića i nove, povećane nesigurnosti građana.

ubice Amara MistrićaAmara Mistrića su prije tri dana ubili Edin Vuk i Anel Herak jer ih, pijane, nije htio poslužiti u lokalnoj kafani, nakon čega su uz pomagače napustili mjesto ubistva. Pomagači su privedeni i trenutno su u pritvoru.

Na snazi je poziv policije da im se obratite ukoliko raspolažete bilo kakvim informacijama o ubicama. Prema nekim indicijama ubice su prešle granicu i nalaze se negdje u Hrvatskoj. Policija intenzivno traga za njima i njihovim pomagačima, i očekuje konkretne rezultate vrlo brzo.

Amar Mistrić je jučer ukopan na sarajevskom groblju Ravne Bakije.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *