Građani Vratnika strahuju od zaraze

Građani Vratnika strahuju od zarazeGrađani starogradske ulice Bakija sokak u naselju Vratnik se već mjesecima žale zbog toga što radnici KJKP “Rad” ne odvoze redovno smeće.

Kažu da im veliki problem predstavljaju i psi lutalice koji to smeće raznose po ulici i po mjesnom groblju “Ravne bakije”.
Sarajka Jasminka Čehić tvrdi da su pisali dopise predstavnicima mjesne zajednice na Vratniku, KJKP “Rad”, pa i općini, ali da do sada njihov problem nije riješen.

“Užasno je svo to smeće po ulici, posebno po groblju. Zimi smo to nekako trpjeli, jer je hladno, pa je manja mogućnost zaraze i nema tog užasnog smrada. Sad idu topli dani i prijetiće nam zaraza, ali i taj smrad se neće moći trpjeti”, kaže Sarajlija Ragib Musić.

Iz MZ Vratnik potvrdili su da su se građani koji žive u Bakija sokaku nekoliko puta žalili, te da su oni poslali dopis općini Stari grad i KJKP “Rad”.

U KJKP “Rad” tvrde da redovno odvoze smeće iz ovog naselja, te da njihov problem nije to što psi u međuvremenu raznesu to smeće. Tu, kako tvrde, ne mogu ništa učiniti.

Objašnjavaju da je problem i to što je ova ulica jako strma, a i uska je, te je vozilima ovog preduzeća veoma teško doći do tog smeća, posebno u zimskom periodu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *