Gradnja, obnova i turizam u Sarajevu

Skenderija, Sarajevo
Skenderija, Sarajevo
U Sarajevu su u toku sajmovi “Gradnja i obnova 2011” i “Dani turizma”, koji će trajati do 2. aprila 2011. godine.

U dvorani “Mirza Delibašić”, gdje se održavaju dva sajma, predstavio se veliki broj izlagača iz cijelog svijeta.

“Turizam je, pored energetike, jedina grana privrede kojom BiH može da se pohvali i ima resurse koji su respektabilni za cijelu Evropu i svijet. Ove godine imamo izlagače iz Turske, Španije, Crne Gore i drugih zemalja, što je jedan od pokazatelja da se polako otvara interes regiona za naše resurse.”, komentarisao je Suad Džindo, generalni direktor KJP Centra Skenderija.

Očekuje se da tour-operateri iz BiH u narednim danima uspostave što više kontakata sa svojim kolegama iz drugih zemalja. Na “Danima turizma” izlaže više od 100 izlagača iz BiH, dok je broj izlagača na Sajmu “Gradnja i obnova” znatno manji.

“Na ovom sajmu prisutno je oko 50 izlagača, što je pokazatelj da u BiH još nema otvorenih investicija. To je i pokazatelj na čemu u budućnosti treba raditi i u šta treba ulagati. Poznato je da je građevinarstvo pokretač 40 drugih djelatnosti”, smatra Džindo.

Ulaz na danas otvorene sajamske manifestacije, koje je organizovao KJP Centar Skenderija – Sarajevski sajam, je besplatan.

Centar Skenderija još od 1975. godine sajamski centar, od kada organizuje ove Sarajevu i Bosni i Hercegovini više nego neophodne manifestacije.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *