Gradonačelnik Behmen nagradio šahovskog velemajstora Borkija Predojevića

Gradonačelnik nagradio Borkija PredojevićaGradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa saradnicima upriličio je danas prijem za najmlađeg bh. velemajstora Borkija Predojevića koji je ostvario izvanredno drugo mjesto na nedavno završenom 39. šahovskom velemajstorskom super turniru “Bosna 2009”.

Prijemu su prisustvovali Borkijev otac i menadžer Borislav Predojević i Nusret Čaušević, predsjednik Šahovskog kluba “Bosna”.

Gradonačelnik Behmen je u ime Grada čestitao Predojeviću na uspjehu, te mu uručuo suvenir u srebru “Multikulturalno Sarajevo” i novčanu nagradu u visini od 3.000 KM kao vid podrške vrhunskim sportistima.

“Ova naša gesta je izraz iskrenog poštovanja pravih sportskih vrijednosti koje treba njegovati. Uvjeren sam da će Borkijev uspjeh biti potvrda i vodilja darovitim mladim Bosancima i Hercegovcima da krenu njegovim stopama, pri tome vjerujući u svoje mogućnosti i ciljeve”, istakao je gradonačelnik Behmen.

Zahvalivši se na novčanoj nagradi, Borki Predojević je istakao:

“Priznanje Grada Sarajeva (“Multukulturalno Sarajevo”), koje sam prvi put dobio od našeg glavnog grada, imat će posebno mjesto među mojim nagradama i medaljama. Nadam se da ću opravdati vašu pažnju i još više napredovati. Također, vjerujem da će moji budući rezultati pomoći u razvoju šaha kao sportske discipline i sporta uopšte”, istakao je Predojević.

Borkijev otac i menadžer Borislav Predojević istakao je da “biti danas u vrhunskom sportu, znači dati sve od sebe, te da u tome značajan udio ima porodica”. On je dodao kako treba više raditi na uvođenju šaha kao izborni predmet, te šahovskih sekcija u osnovnim školama jer šah je i sport, i nauka i umjetnost.

“Ponosni smo na našeg člana Borkija Predojevića, kojeg pored talenta i potencijala kojeg nosi u sebi, krasi i sistematski rad”, istakao je predsjednik ŠK “Bosna” Nusret Čaušević, zahvalivši se Gradu Sarajevu i gradonačelniku Behmenu na podršci ovom mladom vrhunskom sportisti.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *