Gradonačelnik Behmen primio ambasadoricu Francuske

Mojoj zemlji je stalo da ovo bude grad harmonije i prosperiteta.

Maryse Berniau

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenikom Slobodanom Neškovićem primio je danas ambasadoricu Republike Francuske u BiH, Nj.E. Maryse Berniau, koja im je čestitala na imenovanju. Gradonačelnik Behmen je ambasadoricu Berniau detaljno upoznao sa pravnim položajem Grada Sarajeva.

“Bićemo ekcesno ustrajni kad je riječ o definisanju statusa Grada Sarajeva kao glavnog grada sa svim nadležnostima i izvorima finansiranja koje mu i prema Statutu i Zakonu o prinicipa lokalane samouprave pripadaju. Na to nas obavezuju i građani Sarajeva koji su natpolovičnom većinom odlučili da ova građanska politička opcija vodi ovaj grad.” rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je također dodao da Grad očekuje veći stepen saradnje na kulturnom nivou i stručnu pomoć u borbi protiv aktuelnog problema – maloljetničke delikvencije.

“Mojoj zemlji je stalo da ovo bude grad harmonije i prosperiteta.” rekla je ambasadorica Berniau, te iskazala spremnost ka podršci razvojnim gradskim projektima u cilju poboljšanja kvalitete života.

Ujedno je pozvala novu gradsku administraciju da svojim učešćem doprinese Danima Frankofonije, koji će se održati u drugoj polovini marta i već tradicionalnim Evropskim književnim susretima, planiranim u maju ove godine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *