Kategorije
Sarajevske novosti

Gradonačelnik Behmen primio ambasadoricu Francuske

Gradonačelnik Behmen primio ambasadoricu Republike Francuske u BiHGradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenikom Slobodanom Neškovićem primio je danas ambasadoricu Republike Francuske u BiH, Nj.E. Maryse Berniau, koja im je čestitala na imenovanju.

Gradonačelnik Behmen je ambasadoricu Berniau detaljno upoznao sa pravnim položajem Grada Sarajeva.

“Bićemo ekcesno ustrajni kad je riječ o definisanju statusa Grada Sarajeva kao glavnog grada sa svim nadležnostima i izvorima finansiranja koje mu i prema Statutu i Zakonu o prinicipa lokalane samouprave pripadaju. Na to nas obavezuju i graÄ‘ani Sarajeva koji su natpolovičnom većinom odlučili da ova graÄ‘anska politička opcija vodi ovaj grad.” rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je takoÄ‘er dodao da Grad očekuje veći stepen saradnje na kulturnom nivou i stručnu pomoć u borbi protiv aktuelnog problema – maloljetničke delikvencije.

“Mojoj zemlji je stalo da ovo bude grad harmonije i prosperiteta.” rekla je ambasadorica Berniau, te iskazala spremnost ka podrÅ¡ci razvojnim gradskim projektima u cilju poboljÅ¡anja kvalitete života.

Ujedno je pozvala novu gradsku administraciju da svojim učešćem doprinese Danima Frankofonije, koji će se održati u drugoj polovini marta i već tradicionalnim Evropskim književnim susretima, planiranim u maju ove godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *