Gradonačelnik otvorio obnovljenu Svjetlost

Gradonačelnik Behmen otvorio obnovljenu knjižaruGradonačelnik Alija Behmen danas je u Titovoj ulici otvorio obnovljenu knjižaru “Svjetlost”, koja baštini preko šest decenija dugu tradiciju izdavaštva u Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

“Ova knjižara je bila polazna stanica sa koje je prije 64. godine, preduzeće “Svjetlost”, a potom “Svjetlostkomerc”, krenulo u svoju blistavu ekspanziju, razvijajući se u renomiranu bh. izdavačku, štamparsku i knjižarsku kuću.”, rekao je gradonačelnik Behmen.

Preko ovog preduzeća mnogi autori sa ovih prostora ušli su u evropsku i svjetsku književnu kulturnu zajednicu – istakao je gradonačelnik te uputio iskrene čestitke menadžmentu i uposlenicima “Svjetlostkomerca” i knjižare u Titovoj sa željom za što više naslova, tiraža, promocija, književnih večeri i čitalaca.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko je izazio zadovoljstvo što prisustvuje ovom događaju, te kazao da će nastaviti posjećivati ovu knjižaru jer su “knjige najfinija hrana za dušu”.

Generalni direktor “Svjetlostkomerca” d.d. Ešef Forto je rekao da je prije agresije na naš grad ovo preduzeće imalo preko 15.000 naslova, sa tiražom od preko 188 miliona primjeraka i mrežom od 72 knjižare.

“Danas “Svjetlostkomerc” ima 17 knjižara u FBiH, i ponovo preuzima vodeće mjesto u ovoj djelatnosti. Nakon nekoliko godina poslovanja sa gubitkom, prvi put prošlu 2008. završavamo pozitivno. S ponosom danas otvaramo obnovljenu i moderno koncipiranu knjižaru, našu popularnu “Jedinicu” u kojoj će se naći najznačajnija izdavačka produkcija bh. izdavača i autora, aktuelna izdanja iz Hrvatske i Srbije, te strane knjige i časopisi” – istakao je Forto.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *