Poziv Sarajlijama da odaju počast žrtvama srebreničke tragedije

Srebrenica, 11. juli 1995Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen će sutra ujutro u Visokom prisustvovati ispraćaju posmrtnih ostataka srebreničkih žrtava koje će biti pokopane 11. jula u kompleksu Memorijalnog centra u Potočarima.

Gradonačelnik Behmen također poziva građane Sarajeva da sutra ujutro dostojanstveno, odaju počast i isprate tabute sa posmrtnim ostacima žrtava genocida u Srebrenici.

Grad Sarajevo će biti jedan od pokrovitelja Izložbe “Masovne grobnice u BiH”, koja će povodom obilježavanja Evropskog dana sjećanja na genocid u Srebrenici, biti otvorena 10. jula u 21.00 sat u Vijećnici.

Izložba “Masovne grobnice”, čiju postavku organizuju Muzej Sarajeva i Institut za nestale osobe, bit će postavljena do 20. jula.

11. jula 1995. vojska pod komandom ratnog zločinca Ratka Mladića, u prisustvu holandskih jedinica u sastavu UNPROFOR-a, osvaja Srebrenicu i u roku od tri dana čine stravičan genocid nad nevinim bošnjačkim civilnim stanovništvom. Tih dana u gradu i okolici ubijeno je preko 8000 osoba.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *