Gradonačelnik sazvao sastanak o sanaciji Spomen-parka Vraca

Spomen park Vraca, SarajevoGradonačelnik Sarajeva Alija Behmen održao je danas u Gradskoj upravi sastanak o sanaciji memorijalnog kompleksa „Spomen-park Vraca” a na inicijativu Jevrejske opštine Sarajevo.

Na sastanku je dogovoreno: da se pored postavljanja sigurnosnih kamera osigura i fizičko obezbjeđenje Spomen-parka, da se što prije izvrši procjena nastale štete, te da se uradi projektni zadatak na osnovu kojeg bi se izradio projekat obnove sa cjenovnikom troškova kompletnog memorijalnog kompleksa „Spomen-park Vraca”. Nakon pripreme projekta obnove neophodno je iznaći sredstva iz inostranih fondova za kompletnu rekonstrukciju ovog spomen-obilježja.

Do sada su institucije, čiji su predstavnici bili prisutni na današnjem sastanku, samostalno vršili sanaciju u okviru ovog Spomen-parka kroz: uređenje vanjske rasvjete, izmjene kamenih ploča kao i uređenja hortikulture na tom području, a ubuduće će se to raditi zajednički.

Sastanku u Gradskoj upravi prisustvovali su: Boris Kožemjakin, predsjednik Jevrejske opštine Sarajevo, Lidija Mičić, direktorica Federalnog zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa, Ljilja Pelidija, v.d. direktora Zavoda za izgradnju KS, Munib Buljina, direktor Zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa KS, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo sa saradnicima i Nuko Grebović, direktor KJKP „Pokop”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *