Gradovi i opštine šalju djecu na KID'S Fest

U saradnji sa Ambasadom Švajcarske i Švajcarskim uredom za saradnju i razvoj na 9. KIDS Festivalu organizovan je Dan Švajcarske.

Hajdi i Švajcarska delegacija na Kid's Festu 2012
Hajdi i Švajcarska delegacija na Kid's Festu 2012

Na promotivnom štandu posjetiocima je dobrodošlicu poželjela Hajdi, a prisutni su uzivali u tradicionalnim švajcarskim specijalitetima.

‘Saradnja sa KIDS Festivalom je iz godine u godinu sve bolja. Raduje me da smo jedan od glavnih pokrovitelja Festivala ove godine i da mališani iz cijele zemlje uživaju u festivalskim programima. Drago mi je vidjeti da su gosti na našem promotivnom štandu romska djeca iz nekoliko osnovnih škola Kantona Sarajevo, jer Švajcarska aktivno podržava inkluziju romske djece u sistem obrazovanja BiH.’, izjavio je Andree Schaller, ambasador Švajcarske u BiH.

Egipatski ambasador na Kid's festu 2012
Egipatski ambasador na Kid's festu 2012

Promotivne štandove svojih ambasada posjetili su Tomas Szynog, ambasador Češke Republike i Karem Omar Abdelaziz Sharaf, ambasador Egipta u BiH.

Projekcijom filma OGLEDALCE, OGLEDALCE okončan je program 9. KIDS Festivala za ponedjeljak.

‘Danas smo imali najveći broj organizovanih posjeta. Preko četrdeset autobusa s djecom iz dvadesetak gradova i opština stigli su u Sarajevo. Ohrabruje podatak da su cjelokupne troškove prevoza organizovanih posjeta pokrili gradovi i opštine.’, saopštila je Susanne Prahl, direktorica KIDS Festivala.

Hajdi među djecom, Kid's Fest 2012
Hajdi među djecom, Kid's Fest 2012

Radionice, izložbe, i štandovi će biti otvoreni i posljednjeg festivalskog dana od 14 sati, dok su kao i prethodnih dana od 17 sati planirane DJ animacije i show program koji će prethoditi filmskoj projekciji. Ulaznice po cijeni od 3 KM možete kupiti od 10 do 17 sati na festivalskoj blagajni u Olimpijskom centru Zetra.

fotografije: Vanja Ćerimagić

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *