Gradski park Jezero dobio javnu rasvjetu

U gradskom parku ‘Jezero’ koji se na površini od oko sedam hektara proteže na padinama ispod sarajevskog porodilišta ‘Zehra Muidović’, u srijedu, 21. novembra 2012. godine je puštena u rad javna rasvjeta. Postavljeno je 47 rasvjetnih stubova sa sijalicama.

Javna rasvjeta u parku 'Jezero' (Sarajevo, novembar 2012)
Javna rasvjeta u parku ‘Jezero’
(Sarajevo, novembar 2012)
Projekt izgradnje i uređenja parka ‘Jezero’, koji se nalazi na području mjesne zajednice ‘Betanija-Šip’ u općini Centar, traje već osam godina. Cijela površina ove zelene oaze je očišćena i poravnata, a zatim su izgrađene pješačka, trim i biciklistička stazu, posađeno više stotina sadnica srednjeg i visokog rastinja – hrasta, graba, kestena, bukve, javora, jasena i lipe te raznovrsnog grmlja i zasadili travu na površini od skoro 4.000 kvadratnih metara. U parku je uređeno i dječije igralište sa klackalicama i toboganom te postavili klupe za odmor.

U narednom periodu slijedi postavljanje video nadzora, a rasvjetni stubovi koji se nalaze u parku će olakšati taj posao, jer je planirano na stubove postaviti video nadzor, koji će ovo područje učiniti sigurnijim.

Postavljanjem javne rasvjete zasigurno će se smanjiti i neredi koji su se dešavali u ovom parku, a područje će imati mogućnost i korištenja u večernjim satima.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *