GRAS nabavio 17 polovnih trolejbusa

trolejbus, GRASSarajevsko gradsko saobraćajno preduzeće je iz švicarskog grada St. Gallena nabavilo 17 zglobnih trolejbusa.

Vozila su polovna, a na njima je urađen generalni remont. Očekuje se da će pozitivno uticati na poboljšanje usluge trolejbuskog saobraćaja u Sarajevu.

“Za vozila je izdvojeno je 1,1 milion KM, a kupljena su na osnovu kreditnih sredstava. Svih 17 trolejbusa u promet će biti pušteno naredne sedmice i sa njima će zasigurno uz postojeći 36 trolejbusa biti zadovoljene potrebe građana za ovim vidom prijevoza. Kapacitet jednog vozila je 106 mjesta za stajanje i 37 mjesta za sjedenje pa se očekuje da će svih 17 trolejbusa u špici dodatno omogućiti prijevoz oko 2.000 građana. Mislim da će gužve u trolejbuskom saobraćaju postati prošlost jer će sada trolejbusi saobraćati češće. Prošle godine smo u špici imali 15 do 17 trolejbusa i uvidjeli smo da nam je bilo potrebno 35 vozila, nakon čega smo se odlučili na ovaj projekt i na njemu radili osam mjeseci”, riječi su Hasana Bašića, direktora GRAS-a.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *