GRAS: Novi štrajk u ponedjeljak

Sindikat preduzeća GRAS, zbog teške situacije u firmi, donio je odluku o stupanju u štrajk koji će, kako najavljuju, trajati sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

Neki od njih su isplata više od dva miliona maraka radnicima, redovno uplaćivanje plata i doprinosa te aktiviranje pregovora s Vladom Kantona Sarajevo kako bi se riješili njihovi problemi.

Iz Sindikata ne isključuju ni mogućnost potpune obustave javnog prometa u Sarajevu.

Kako smo već pisali, GRASU-u je u četvrtak isključena struja zbog neizmirenih obaveza prema Elektroprivredi. Tokom ju­čerašnjeg dana dio duga, koji iznosi milion ipo konvertibilnih maraka je izmiren, pa je oko jedan sat ponovo puštena struja direkciji ovog preduzeća.

“Ovo je drugi put da nam se isključuje struja zbog neplaćenih računa. Ipak, menadžment preduzeća postigao je dogovor s Elektroprivredom, odnosno uplatili smo 500 hiljada maraka, dok će se ostatak duga izmiriti uz tekuće obaveze”, istakla je Samira Kadić iz Službe za odnose s javnošću KJKP Gras.

Ukoliko neko od nadležnih iz Kantona tokom današnjeg dana ne posjeti ovo preduzeće i ne obavi razgovor sa sindikalistima Grasa, radnici će stupiti u štrajk u ponedjeljak, u četiri sata ujutro.

“Razlozi našeg nezadovoljstva ostali su isti. Od devet zaključaka koje je Vlada Kantona donijela još 21. novembra prošle godine nije ispoštovan nijedan. Tu, prije svega, mislimo na podmirivanje dugova preduzeća prema uposlenicima po raznim osnovama, ali i obećanih nabavki vozila i dijelova za njih. Izuzev ove donacije tramvaja, ništa nije realizovano, iako je i 15 autobusa davno trebalo biti u Grasu”, kazao je sinoć Fahrudin Pašić, član Predsjedništva Sindikata Grasa.

Prema Pašićevim riječima postoje podjele među uposlenima u Grasu, te podijeljena mišljenja oko većine nerealizovanih projekata.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.