Grbavica će dobiti novu sportsku dvoranu

Pezentacija projekta izgradnje sportske dvorane na Grbavici (Sarajevo, august 2010)
Pezentacija projekta izgradnje sportske dvorane na Grbavici (Sarajevo, august 2010)
Izgradnja sportske dvorane na Grbavici je jedan od kapitalnih projekata i jedna od najvećih investicija Opštine Novo Sarajevo.

Izgradnja dvorane će se odvijati u fazama, a prva faza podrazumijeva zemljene i građevinske radove, te pokrivanje dvorane. Dvorana će moći primiti između 1. 500 do 3. 000 gledalaca, a predviđena je za sve sportske aktivnosti.

“Pored dvorana Zetra i Skenderija, ova sportaska dvorana će biti treća po veličini u Sarajevu, a ujedno i najveći projekat koji će se trenutno realizovati na području Kantona Sarajevo. Ponosan sam što smo konačno, nakon 3 godine intenzivne aktivnosti na ovom projektu, pristupili i ovoj završnj fazi, a to je svečano potpisivanje ugovora i početak radova na izgradnji sportske dvorane na Grbavici. Posebno se radujem što će novoizgrađena dvorana omogućiti svim sportskim udruženjima i klubovima da se bave jednim kvalitetnim sportom u modernim uslovima, jer samo na području Novog Sarajeva postoji 50 sportskih udruženja i klubova”, rekao Nedžad Koldžo, načelnik Opštine Novo Sarajevo, tokom prezentacije projekta.

Cjelokupan projekat će koštati oko 7 miliona konvertibilnih maraka.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Jedan odgovor na “Grbavica će dobiti novu sportsku dvoranu”

  1. Jos jedan ublehaski projekat opstine novo sarajevo. Sta je sa podzemnom garazom kod obdanista preko puta hotela bristol koja je trebala da rastereti sranje koje ste napravili dajuci dozvolu desetini kafica da budu otvoreni u i oko regije shoppinga? Ko bi normalan u svijetu dao da se otvori nocni klub u sred stambenog naselja? I onda Koldzo najavljuje, pred izbore, izgradnju sportske dvorane. De ba Koldzo, prvo sredi sranje koje ste napravili i ispuni ono sto si obecao pa onda obecavaj nove ublehe.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *