Čuda izborne godine: Grdonj, Breka i Panjina kula dobili ambulantu

sretno stanovništvo na otvaranju ambulante u ulici Panjina kula 78Sreća da se u našoj državi izbori dešavaju svakih dvije godine pa političari i stranke barem u predizbornom periodu zapnu da se što bolje prodaju i stanovništvu pruže barem osnovno, kao što je recimo – ambulanta.

Tu sreću i “luksuz” su ovih dana osjetili i stanovnici mjesne zajednice “Hrastovi-Mrkovići” koji žive u naseljima Grdonj, Breka i Panjina kula. Od 24. decembra 2009. godine su dobili novi, moderan objekat u ulici Panjina kula 78 – u kojem se nalaze prostorije ambulante porodične medicine, apoteka, poštanski ured i kancelarija Mjesne zajednice.

Pored stanovništva i zdravstvenih radnika, zvaničnom otvorenju su prisustvovali i svi oni koji se mogu okoristiti o ovaj događaj, poput opštinara i političara koji su, naravno, presijecanjem vrpce svečano otvorili objekat.

slikanje političara na otvorenju ambulante u ulici Panjina kula 78Podsmijeh prisutnih je izazvao načelnik općine Centar koji je tokom obraćanja prisutnima saopštio kako je “u svom petogodišnjem mandatu otvorio mnogo objekata ali da mu je ovaj NAJDRAŽI”. Šta misle stanovnici ostalih područja opštine Centar koji su mu, sudeći po njegovim riječima, manje dragi ostaje da se vidi na nekom novom NAJDRAŽEM otvaranju.

Završetkom izgradnje ovog objekta zaokružen je projekat opremanja i obnove domova porodične medicine na području opštine, čime su opština Centar i JU “Dom zdravlja”, prema vlastitim tvrdnjama, napravili najveći iskorak u organizaciji zdravstvene zaštite na području Kantona Sarajevo.

“Za mjesec dana, koliko je potrebno da se ambulanta opremi i osposobi za rad, građani ovog područja će moći koristiti medicinske usluge”, kazao je prim. dr. Slobodan Trninić, direktor JU “Dom zdravlja Kantona Sarajevo”.

Treba istaći i da je novoizgrađeni objekat prilagođen invalidnim licima, a posebno su urađeni mokri čvorovi te je postavljen lift za invalidne osobe duž stepenica koje vode na sprat. To je, svakako, za svaku pohvalu obzirom da se kod nas invalidi kao po pravilu uglavnom zaboravljaju i nipodaštavaju.

Od 24. decembra 2009. godine sa radom počinje kancelarija Mjesne zajednice dok će ambulanta, apoteka i poštanski ured nakon opremanja početi pružati svoje usluge građanima.

piše: Nermin Čengić

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *