Grijanje u Sarajevu poskupljuje za 20 posto

Građani se još nisu oporavili ni od poskupljenja vode, koje je dovelo do velikog broja reklamacija i žalbi jer je poskupljenje nadmašilo najavljeno od 20 posto.

KJKP Toplane Sarajevo

Nakon ‘korekcija’ cijena vode, od 15. oktobra 2013. godine će biti ‘korigovana’ i cijena grijanja u Kantonu Sarajevo, pa će grijanje od navedenog datuma biti skuplje za 20 posto. Nadležni ništa ne poduzimaju da se siromašenje građana spriječi, pravdajući se krizom, nedostatkom finansijskih sredstava i ogromnim gubicima i dugovanjima. Štetu saniraju na najgori mogući način – preko leđa građana. Vlada Kantona Sarajevo bi uskoro trebala odlučivati o novim cijenama grijanja s početkom ovogodišnje grijne sezone. Nadležnima je najlakše povećati cijene jer im nedostaje novca, a dugovanja su sve veća.

Grijanje
Saniranje štete i dugovanja preko leđa redovnih platiša

‘Logično je da svako poskupljenje prirodnog gasa iziskuje korekciju grijanja,’, sve je što ima reći Ženja Ljubuškić, šef Ureda direktora KJKP ‘Toplane’. Gubitak KJKP ‘Toplane’ se procjenjuje na gotovo 80 miliona KM. Neodgovornost ovog monopolskog preduzeća i građana koji ne izmiruju račune ići će preko leđa redovnih platiša. Klasično je da rješenje svojih problema traže preko leđa građana, koji onda nemaju izbora i moraju to platiti.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.